Ingredience
- 450 g nevařených těstovin linguine
- 6 nakrájených rajčat
- 20 lístků čerstvé bazalky
- 10 lístků čerstvé máty
- 2 stroužky česneku
- 70 g piniových ořechů
- 15 g parmezánu
- 30 g sýru ricotta
- 20 ml olivového oleje
- sůl a pepř na dochucení
Postup přípravy
- Ve velkém hrnci přiveďte k varu osolenou vodu a uvařte v ní těstoviny tak, aby byly al dente. Doba varu by měla být přibližně 8 až 10 minut. Poté je zceďte a asi jeden a půl lžíce vody si odlijte bokem.
- Ve stolním mixéru spolu smíchejte vodu z těstovin, rajčata, bazalku, mátu, česnek, piniové ořechy, parmezán, ricottu, olivový olej, sůl a pepř. Vše mixujte do té doby, než bude celá směs na jemno.