Drůbeží játra po benátsku

Ingredience

  • 500 g drůbežích jater
  • 500 g cibule, i červené
  • olej na opékání
  • 100 ml bílého vína
  • 100 ml masového bujonu
  • 1 lžíce octa balsamico
  • sůl, pepř a špetka cukru na dochucení

Postup přípravy

Játra spařte vroucí vodou a nechte okapat. Odstraňte všechny nevzhledné kousky. Cibuli oloupejte a nakrájejte na jemné plátky. Na oleji zprudka orestujte játra, pak je vyjměte a ve stejném kastrole osmahněte cibuli. Osolte, opepřete, zalijte bílým vínem a vývarem a asi deset minut poduste. Vraťte játra, zakápněte balzamikovým octem a ochutnejte. Chuť dotáhněte špetkou cukru a ihned podávejte nejlépe s pečivem nebo rýží.

Add a Comment