Ingredience
- 400 g krůtí prsa
- 4 plátky slanina
- 2 jablka
- 4 lžíce máslo
- 2 lžíce brusinky
- podle potřeby drůběží vývar
- 50 ml smetana
- trocha soli a pepře
Postup přípravy
- Krůtí prsa očistíme a nakrájíme přes vlákno na kousky ve velikosti medailonků. Pak maso osolíme a opepříme podle chuti. Jablka oloupeme, nakrájíme na osminky a zbavíme jádřinců.
- Na horké pánvi orestujeme slaninu dozlatova. Potom ji vyjmeme, přidáme polovinu másla a jablka, která necháme zkaramelizovat. Jablka vyjmeme a spolu se slaninou uchováme v teple.
- Do pánve přidáme druhou polovinu másla, na kterém krůtí maso opečeme ze všech stran dorůžova. Medailonky vyjmeme a též uchováme v teple.
- Do zbylého výpeku vmícháme brusinky a asi 3 minuty restujeme. Omáčku trochu zředíme silným vývarem, zjemníme smetanou a krátce povaříme. Podle potřeby ještě dosolíme.
- Maso, slaninu a jablka dáme na talíře a přelijeme brusinkovou omáčkou.