Kuře na pomerančích
|Kuřecí čtvrtky (případně stehna) pečená s pomeranči a červenou cibulí.
Ingredience
- 4 porce kuřete
- 3 ks pomeranč
- 3 ks červená cibule
- 5 stroužků česnek
- 2 lžíce med
- sůl
- mletý barevný pepř
- mletá sladká paprika
Postup přípravy
- Nejdříve si připravíme marinádu: rozehřejeme med, přidáme šťávu ze dvou pomerančů, mletý barevný pepř a mletou sladkou papriku dle chuti.
- Porce kuřete nasolíme, vložíme do pekáčku a zalijeme marinádou.
- Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme na kolečka, stroužky česneku na plátky a obojí nasypeme na kuřecí čtvrtky. Pomeranč nakrájíme na dílky (lepší je oloupat kůru, aby pak šťáva nebyla nahořklá) a přidáme do pekáčku.
- Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C, asi 70-80 minut. Během pečení porce kuřete poléváme vypečenou šťávou.
Servírujeme s rýží.