Vepřové jehly s jablky
|- citrón
- 150 g vepřové maso
- 2 lžičky hořčice dijónská
- 2 lžíce šťáva jablečná
- 2 lžíce olej
- 2 lžičky hořčice kremžská
- 2 ks jablko
Omyté a osušené maso nakrájejte na malé kousky.
Jablka překrojte, odstraňte jádřince, nakrájejte na silnější měsíčky a zakapejte citronovou šťávou.
Citron omyjte, odstraňte vrchní část slupky a rozkrájejte na silnější plátky.
Na kovové jehly napichujte střídavě maso, jablka a citronová kolečka.
Připravte si marinádu: v misce smíchejte oba druhy hořčice s jablečnou šťávou a olejem.
Špízy potřete směsí a na chladném místě nechte hodinu marinovat.
Opékejte na grilu nebo na pánvi za stálého otáčení a potírání marinádou.