Zapečené brambory s mletým masem, rajčaty a žampiony
|Jednoduchý a velmi chutný recept pro každé roční období.
Ingredience
- 2 kg brambory
- 400 g mleté maso
- 1 menší cibule
- 2 rajčata
- 4 žampiony
- 200-250 ml šlehačka
- cca 100 g tvrdý sýr
- sůl, pepř, koření
Postup přípravy
- Zapékací mísu vyložíme alobalem, na dno klademe na kolečka nakrájené oloupané brambory, které osolíme a opeříme. Na ně navrstvímě polovinu mletého masa, které jsme si předem ochutili solí, pepřem, česnekem, kmínem a majoránkou.
- Na maso poklademe cibuli nakrájenou na proužky, plátky rajčat a žampionů. Dáme další vrstvu brambor a postup opakujeme. Zakončíme vše vrstvou brambor. Nakonec přelijeme smetanou a dáme péct na 1h do trouby cca na 200 °C. Těsně před dopečením poklademe plátky sýra.