Zapečené brambory s mletým masem, rajčaty a žampiony

Jednoduchý a velmi chutný recept pro každé roční období.

Ingredience

  • 2 kg brambory
  • 400 g mleté maso
  • 1 menší cibule
  • 2 rajčata
  • 4 žampiony
  • 200-250 ml šlehačka
  • cca 100 g tvrdý sýr
  •  sůl, pepř, koření

Postup přípravy

  1. Zapékací mísu vyložíme alobalem, na dno klademe na kolečka nakrájené oloupané brambory, které osolíme a opeříme. Na ně navrstvímě polovinu mletého masa, které jsme si předem ochutili solí, pepřem, česnekem, kmínem a majoránkou.
  2. Na maso poklademe cibuli nakrájenou na proužky, plátky rajčat a žampionů. Dáme další vrstvu brambor a postup opakujeme. Zakončíme vše vrstvou brambor. Nakonec přelijeme smetanou a dáme péct na 1h do trouby cca na 200 °C. Těsně před dopečením poklademe plátky sýra.

Add a Comment