KACHNÍ RAGŮ S BRAMBOROU KAŠÍ
|INGREDIENCE
- 2 lžíce kachního sádla či olivového oleje
- 2 menší mrkve, nakrájené na kostičky
- 1 řapík celeru, nakrájený na plátky
- 1 malá cibule, nakrájená nadrobno
- 2 stroužky česneku, nakrájené nadrobno
- 1 lžička nasekaného čerstvého rozmarýnu
- 250 ml suchého červeného vína
- 2x 400g konzerva krájených rajčat
- 2 čerstvé bobkové listy
- špetka strouhaného muškátového oříšku
- 400–500 g pečeného kachního masa
- mořská sůl a čerstvě mletý pepř
- hrst nahrubo nasekané hladkolisté petrželky
- bramborová kaše k podávání
POSTUP PŘÍPRAVY
Troubu předehřejte na 180 °C. V litinovém kastrolu vhodném do trouby rozehřejte kachní sádlo nebo olej a přidejte mrkev, celer, cibuli, česnek a rozmarýn. Opékejte asi 5 minut, až zelenina změkne. Zalijte vínem a vařte 3 minuty. Pak přidejte rajčata, bobkový list, špetku muškátového oříšku a kachní maso rozdělené na kousky velikosti sousta. Osolte a opepřete a promíchejte. Přiveďte k varu a přiklopené dejte do trouby. Duste 35–45 minut, až ragú zhoustne a chuť omáčky se zintenzivní. Vyjměte z trouby, osolte a opepřete a vmíchejte petrželku. Podávejte s bramborovou kaší.