TĚSTOVINY S PEČENÝM ČESNEKEM
|INGREDIENCE
- 400 g sušených čerstvých těstovin pappardelle
- 2 lžíce olivového oleje
- 300 g anglické slaniny
- 1 palice pečeného česneku /jen vymáčknuté stroužky/
- 125 ml 12% smetany
- sůl a pepř
- 40 g nasekané petržele
- parmezán
POSTUP PŘÍPRAVY
Těstoviny uvařte v hrnci vroucí osolené vody tak, aby byly al dente. Sušeným těstovinám to trvá 10–12 minut, čerstvým 3–5 minut. Slijte je a udržujte v teple.
Na středním ohni zahřejte ve velké nepřilnavé pánvi olej. Vsypte slaninu a 2–3 minuty ji opékejte, aby zhnědla. Sejměte
z ohně a vmíchejte česnek, chilli vločky, smetanu, sůl a pepř. Přidejte do horkých těstovin (jejich teplota omáčku zahustí) spolu s petrželkou a parmazánem, promíchejte a podávejte.