KRKOVIČKA V MARINÁDĚ Z ČESNEKU A ZÁZVORU PEČENÁ NA PIVĚ
|INGREDIENCE
- 2 plátky krkovičky,
- asi 3 cm čerstvého zázvoru,
- 4 větší stroužky česneku,
- 1 cibule,
- 1 dcl piva,
- sádlo nebo olej,
- 1/2 lžičky mleté papriky.
- sůl,
POSTUP PŘÍPRAVY
Zázvor a česnek nakrájíme na plátky. Krkovici osolíme a vložíme do vhodné nádoby. Zasypeme zázvorem a česnekem, zalijeme pivem a necháme přes noc marinovat.
Na druhý den nakrájíme nadrobno cibuli, kterou necháme mírně orestovat na sádle. Na tento základ naložíme krkovičku a opečeme ji z obou stran, aby se zatáhla. Přidáme marinádu s veškerým česnekem a zázvorem, mírně posypeme paprikou a pečeme na 200 stupňů cca 60-70 minut. Během pečení maso obracíme, podle potřeby podléváme malým množstvím vody.
Podáváme s bramborovou kaší.