KVĚTÁKOVÁ

INGREDIENCE

  • 400 g květáku,
  • 1 mrkev,
  • 800 ml zeleninového vývaru nebo vody (možno použít gelový zeleninový od Knooru),
  • sůl dle chuti,
  • 1/2 lžičky mletého bílého pepře,
  • 1/2 lžičky strouhaného muškátové oříšku,
  • NA JIŠKU:
  • 2 lžíce másla,
  • 1 lžíce hladké mouky,

POSTUP PŘÍPRAVY

Očištěný květák rozeberme na růžičky a dáme vařit do osolené vody nebo zeleninové vývaru. Vaříme 10 minut. Štouchadlem na brambory trochu prošťoucháme. Rozehřejeme máslo, přidáme mouku a uděláme světlou jíšku. Naředím ji trochou studené vody a vlijeme do květáku. Mrkev nastrouháme na struhadle (jako okurku) a přidáme ke květáku. Muškátový oříšek nastrouháme na jemno a přidáme do polévky. Opepříme bílým pepřem. Na mírném ohni vaříme cca 10 minut. Podle chuti přisolíme.
20160618_115316

 

 

Add a Comment