PANENKA NA ŽAMPIONECH
|INGREDIENCE
- 400 g vepřové panenky,
- trocha soli a pepře,
- trocha olivového oleje,
- 230 g žampionů,
- 1 lžíce másla,
- 1/2 hrnku mas. vývaru,
- 1/4 lžičky kurkumy,
- 1 lžička solamylu,
- NA PYRÉ:
- 500 g brambor,
- 180 g růžičkové kapusty,
POSTUP PŘÍPRAVY
Panenku očistíme, omyjeme a pokrájíme na medailonky asi 5 cm vysoké. Medailonky lehce naklepeme obrácenou paličkou nebo hranou ruky, osolíme, opepříme a pokrájíme olivovým olejem. Dáme na hodinu do lednice odležet. Na pánev přilijeme trochu olivového oleje a medailonky zprudka restujeme z obou stran. Maso vyjmeme na talířek. Do pánve přidáme máslo snížíme teplotu, přisypeme plátky žampionů a asi 5 minut opékáme. Poté podlijme vývarem a dusíme 10 minut. Přidáme kurkumu, solamyl, promícháme a do pánve na žampiony položíme medailonky, aby se prohřály. Brambory oloupeme, pokrájíme a dme vařit do osolené vody. Na posledních 5 minut přidáme pokrájené kapustičky. Po uvaření přecedíme a rozšťoucháme. Pro lepší chuť můžeme přidat 3 lžíce vývaru. Medailonky podáváme-na žampionové směsi s kapustovým pyré.