PANENKA NA ŽAMPIONECH

INGREDIENCE

  • 400 g vepřové panenky,
  • trocha soli a pepře,
  • trocha olivového oleje,
  • 230 g žampionů,
  • 1 lžíce másla,
  • 1/2 hrnku mas. vývaru,
  • 1/4 lžičky kurkumy,
  • 1 lžička solamylu,
  • NA PYRÉ:
  • 500 g brambor,
  • 180 g růžičkové kapusty,

POSTUP PŘÍPRAVY

Panenku očistíme, omyjeme a pokrájíme na medailonky asi 5 cm vysoké. Medailonky lehce naklepeme obrácenou paličkou nebo hranou ruky, osolíme, opepříme a pokrájíme olivovým olejem. Dáme na hodinu do lednice odležet. Na pánev přilijeme trochu olivového oleje a medailonky zprudka restujeme z obou stran. Maso vyjmeme na talířek. Do pánve přidáme máslo snížíme teplotu, přisypeme plátky žampionů a asi 5 minut opékáme. Poté podlijme vývarem a dusíme 10 minut. Přidáme kurkumu, solamyl, promícháme a do pánve na žampiony položíme medailonky, aby se prohřály. Brambory oloupeme, pokrájíme a dme vařit do osolené vody. Na posledních 5 minut přidáme pokrájené kapustičky. Po uvaření přecedíme a rozšťoucháme. Pro lepší chuť můžeme přidat 3 lžíce vývaru. Medailonky podáváme-na žampionové směsi s kapustovým pyré.

 

20160731_115818 20160731_115826

Add a Comment