MÁSLOVÁ KUŘECÍ PRSÍČKA NA ŽAMPIONECH A BÍLÉM VÍNĚ
|INGREDIENCE
- 4 ks kuřecí prsa,
- 1 cibule,
- 300 ml bíleho vína,
- 250 krémových žampionů,
- 150 g čerstvého másla,
- pepř,
- sůl,
POSTUP PŘÍPRAVY
Kuřecí prsa po umytí řádně osušíme, odstraníme případné kosti či blanky, na grilovací pánvi přetřené trochou másla nebo olivového oleje zprudka orestujeme z obou stran, z každé strany cca 5 minut, v této fázi. Nesolíme. V rendlíku si přepustíme téměř celé množství másla (oříšek si necháme na závěr). Cibuli nakrájíme na velmi drobno a vhodíme do přepuštěného másla, orestujeme do sklovata. Žampiony oloupeme a nakrájíme na velmi tenké plátky, pokud jsou velké, přepůlíme je, vhodíme do rendlíku k cibuli, zarestujeme. Přidáme maso, teď osolíme, opepříme a přidáme víno, bez pokli.čky necháme víno odpařit zhruba do poloviny původního množství, pak pokrm přikryjeme pokličkou a dusíme cca 20-30 minut, ke konci přidáme oříšek másla a stáhneme z plotýnky