KUŘE KUNG-PAO
|INGREDIENCE
- 1/2kg kuřecích prsou,
- 3 lžíce bílého vína,
- 3 lžíce sójové omáčky,
- 3 lžíce olivového oleje,
- 2 lžíce solamylu rozpuštěného ve 2 lžících vody,
- 1 lžička octa,
- 2 lžičky třtinového cukru,
- 4 jarní cibulky,
- 1 stroužek česneku,
- 100g nesolených arašídů,
POSTUP PŘÍPRAVY
Nejdříve si připravíme marinádu tak, že smícháme 1 lžíci vína, 1 lžíci sójové omáčky, 1 lžíci oleje a 1 lžíci rozpuštěného solamylu. Do této marinády naložíme na kousky nakrájená kuřecí prsa tak, aby v ní byly všechny kousky pěkně obaleny. Přiklopíme a dáme alespoň na půl hodiny odpočinout do ledničky. Mezitím si uděláme omáčku: V malé míse smícháme zbylé víno, sójovou omáčku, olej, solamyl. Přidáme ocet a cukr a poté vmícháme nakrájené cibulky, rozmělněný česnek a arašídy. Marinované kuřecí kousky zprudka opečeme na pánvi, až zbělá a uvnitř bude propečené, pak přidáme omáčku. Necháme zhoustnout. Podáváme s rýží.