BRAMBORÁČKY S MASOVOU SMĚSÍ
|INGREDIENCE
- 2 ks kuřecí prsa,
- 1 lžíce solamyl (bramborový škrob),
- 1 lžička worcestrová omáčka,
- 1 lžíce sojová omáčka,
- sůl, pepř,
- 1 paprika,
- 1 ks cibule (nebo jarní cibulky),
- 3 listy pekingské zelí,
- 1 lžíce hořčice,
- 2 lžíce kečupu,
- voda,
- NA BRAMBORÁČKY:
- 10 ks brambory,
- 4 stroužky česneku,
- hladká mouka,
- 1 vejce,
- bylinky,
- sůl, pepř,
- majoránka,
POSTUP PŘÍPRAVY
MASOVÁ SMĚS
Maso nakrájíme na kostky, smícháme se solamylem, solí, pepřem, worchesterem a sojovkou. Necháme ho v lednici naložené a mezitím si nakrájíme zeleninu.
Rozehřejeme si pánev, osmahneme na jemno nakrájenou cibulku, až bude sklovatá, přidáme k osmažení kuřecí prsa – dobré je si pánev rozdělit na dvě strany (na jedné se dosmaží cibulka, na druhé maso) nebo cibulku před smažením masa vyndat a poté vrátit zpět. Když je maso skoro osmahlé ze všech stran, přidáme nakrájenou zeleninu a chvilku společně smažíme. Zalijeme vodou, popř. vývarem a necháme společně vařit. Ke konci přimícháme ještě kečup a hořčici
BRAMBORÁKY
Brambory a česnek najemno nastrouháme, přidáme směs libečku a petržele (možno nahradit majoránkou, ale s těmito bylinkami mi to osobně chutná více), sůl, pepř, drcený kmín. Hladkou mouku (nemusíme se bát jí tam dát dost, vždy se to dá změknout mlékem), mléko (s ním nešetřit, jen ať plavou) a úplně nakonec 1 až 2 vejce.
Bramboráky osmažíme a podáváme se směsí. Dobré jsou i posypané sýrem.