KOLOŽVÁRSKA KAPUSTA

INGREDIENCE

  • 500 g mleté vepřově maso,
  • 700 g kyselé kapusty,
  • 350 g rýže,
  • 250 ml smetany na vaření,
  • 2 ks cibule,
  • 2 ks česneků,
  • olej, sůl, pepř,
  • mletá sladká paprika,

POSTUP PŘÍPRAVY

Mleté maso osolíme, okořeníme. Na oleji osmahneme cibuli , přidáme červenou papriku zpěníme a přidáme maso, které opražíme a necháme dusit. Ke konci přidáme česnek. V druhém hrnci si na oleji osmahneme cibuli s mletou paprikou,přidáme zelí,  podlijeme vodou, trošičku osolíme, okořeníme a chvilku  dusíme. Ryži uvaříme do poloměkka. Pekáč vytřeme olejem a navrstvíme polovinu dušeného zelí, na zelí dáme maso, pak Ryži a znova zelí. Všechno zalijeme smetanou s vajíčkem. Přikryté pečeme 20 minut na 200 C, pak odkryjeme a pečeme 25 minut.

20160724_163456 (1)

 

Add a Comment