KOLOŽVÁRSKA KAPUSTA
|INGREDIENCE
- 500 g mleté vepřově maso,
- 700 g kyselé kapusty,
- 350 g rýže,
- 250 ml smetany na vaření,
- 2 ks cibule,
- 2 ks česneků,
- olej, sůl, pepř,
- mletá sladká paprika,
POSTUP PŘÍPRAVY
Mleté maso osolíme, okořeníme. Na oleji osmahneme cibuli , přidáme červenou papriku zpěníme a přidáme maso, které opražíme a necháme dusit. Ke konci přidáme česnek. V druhém hrnci si na oleji osmahneme cibuli s mletou paprikou,přidáme zelí, podlijeme vodou, trošičku osolíme, okořeníme a chvilku dusíme. Ryži uvaříme do poloměkka. Pekáč vytřeme olejem a navrstvíme polovinu dušeného zelí, na zelí dáme maso, pak Ryži a znova zelí. Všechno zalijeme smetanou s vajíčkem. Přikryté pečeme 20 minut na 200 C, pak odkryjeme a pečeme 25 minut.