JABLKOVO-ČOKOLÁDOVÁ POMAZÁNKA

INGREDIENCE

  • 3 kg jablíček
  • 400 ml vody,
  • 120 g kukuřičný škrob,
  • 100 g kakaa,
  • 750 g cukr krupice,
  • 100 g  čokolády,

POSTUP PŘÍPRAVY

Jablíčka očistíme, pokrájíme, přilijeme vodu a uvaříme do měkka. Jablíčka necháme vychladnout, pak je rozmixujeme ponorným mixerem, přidáme škrob, kakao a znova rozmixujeme. Směs vrátíme na oheň a přivedeme k varu. Přisypeme cukr a přidáme čokoládu. Mícháme do zhoustnutí. Horký krém plníme do menších skleniček. Hned uzavřeme víčkem a skleničku otočíme na víčko. Necháme vychladnout v pokojové teplotě. Skladujeme v chladu.

Add a Comment