RÝCHLÉ POHOŠTĚNÍ – KUŘECÍ KOUSKY ZAPEČENÉ VE SLANINĚ
|INGREDIENCE
- Libovolné množství drůbežího masa (já používám kuřecí řízky),
- anglická slanina,
- grilovací koření,
- sůl, pepř,
POSTUP PŘÍPRAVY
Tuto lahůdku jsem poprvé ochutnala u své dobré kamarádky a od té doby ji ráda připravím, kdykoliv se chci zavděčit. Je to totiž lahůdka. Kuřecí maso si připravíme cca 2 dny předem. Pokrájíme ho na větší kousky a naložíme do koření a oleje jako ke grilování. A necháme uležet v ledničce. Anglickou slaninu si nakrájíme na obdélníčky (plátky) dle velikosti kuřecích kousků. (Mimochodem já krájím od loňska jedině keramických nožem, protože je bezvadně ostrý.) Každý kuřecí kousek obalte plátkem anglické slaniny. A bude-li třeba, propíchněte párátkem. Napěchujte maso do zapékací nádoby a upečte v troubě, nejlépe s grilem. Podávejte jen s opečeným pečivem a např. grilovanou zeleninou. Je to vynikající!