PODZIMNÍ KUŘE S JABLKY A ŠALVĚJÍ

INGREDIENCE

  • 1 kuře nebo 4 stehna ( já dělala jen dvě ),
  • brambory podle počtu osob,
  • slanina nebo sušená šunka ( prosciutto, Schwartzwaldská apod. ),
  • 2 menší kyselejší jablka,
  • 1 cibule ,
  • čerstvá šalvěj a rozmarýn,
  • koření vhodné na kuře,
  • kousek másla,
  • sůl, pepř,

POSTUP PŘÍPRAVY

Cibuli nakrájíme na kolečka nebo jak chcete, brambory oškrábeme, jablka zbavíme jadřinců a obojí také pokrájíme. Vložíme do remosky nebo pekáčku a osolíme. Kůži na kuřeti uvolníme a nastrkáme pod ni část slaniny nebo sušené šunky, šalvěje a rozmarýnu. Taktéž osolíme a položíme na brambory s cibulí a jablky. Zbytek slaniny natrháme nebo nakrájíme a spolu s bylinkami nastrkáme mezi brambory s jablky. Vše opepříme čerstvě mletým pepřem a poklademe vločkami másla. Uzavřeme remosku a pečeme hodinu. Pokud pečete v troubě v pekáči, malinko podlijte vodou a přiklopené pečte 40 minut při 200C a poté odklopené dopečte. Pečeme v remosce.

20161218_100005

Add a Comment