Opékané hovězí se zeleninou
|Ingredience
-
- 1 lžíce slunečnicového oleje
- 2 × 200g plátky hovězí roštěné, zbavené tuku, na proužky
- 1 hlávka brokolice, rozebraná na růžičky
- 2 stroužky česneku, na plátky
- 300 g cukrového či mraženého hrášku
- 4 jarní cibulky, na silná kolečka
- 3 kusy zelí pak-čoi, oddělené listy
- nakrájené na čtvrtiny, nebo 300 g pekingského zelí, nakrájeného na větší kousky, popř. listů špenátu
- 4 lžíce omáčky hoisin
Postup přípravy
1 Ve woku či velké nepřilnavé pánvi pořádně zahřejte olej, vsypte proužky masa a 3–4 minuty opékejte dohněda. Vyjměte z pánve a dejte stranou.
2 Brokolici a česnek vložte do pánve, zastříkněte vodou a na vysokém plameni 4–5 minut prohřívejte a obracejte, aby začaly měknout. Přidejte hrášek, cibulky a zelí či špenát, za stálého obracení opékejte 2–3 minuty, pak vmíchejte omáčku hoisin a maso. Rychle prohřejte, zdá-li se směs suchá, přidejte trochu vody. Jezte s nudlemi či rýží.