NEPEČENÝ CHEESECAKE S OVOCEM

INGREDIENCE

  • KORPUS:
  • 200 g máslových sušenek,
  • 70 g másla,
  • 3 lžíce rumu,
  • KRÉM:
  • 1 tvaroh,
  • 1 šlehačka,
  • 1 mascarpone,
  • 2 tabulky bíle čokolády,
  • OVOCNÍ PŘELIV:
  • míchané ovoce lesní nebo zahradní směs,
  • 2-4 lžíce cukru podle chuti,
  • troška solamylu,

POSTUP PŘÍPRAVY

Sušenky rozdrtíme, rukou propracujeme s máslem a rumem. Namačkáme do kulaté pečícím papírem vyložené dortové formy 22cm. Šlehačku lehce vyšleháme, přidáme tvaroh, mascarpone a rozpuštěnou zchlazenou čokoládu a lehce vyšleháme.  Nalijeme na sušenky a dáme do druhého dne do lednice. Ovoce /mražené/ zahřejeme, osladíme a lehce zahustíme solamylem, rozmíchaným v trošce vody. Chladným zdobíme každý díl dortu na talíři.

Add a Comment