NEPEČENÝ CHEESECAKE S OVOCEM
|INGREDIENCE
- KORPUS:
- 200 g máslových sušenek,
- 70 g másla,
- 3 lžíce rumu,
- KRÉM:
- 1 tvaroh,
- 1 šlehačka,
- 1 mascarpone,
- 2 tabulky bíle čokolády,
- OVOCNÍ PŘELIV:
- míchané ovoce lesní nebo zahradní směs,
- 2-4 lžíce cukru podle chuti,
- troška solamylu,
POSTUP PŘÍPRAVY
Sušenky rozdrtíme, rukou propracujeme s máslem a rumem. Namačkáme do kulaté pečícím papírem vyložené dortové formy 22cm. Šlehačku lehce vyšleháme, přidáme tvaroh, mascarpone a rozpuštěnou zchlazenou čokoládu a lehce vyšleháme. Nalijeme na sušenky a dáme do druhého dne do lednice. Ovoce /mražené/ zahřejeme, osladíme a lehce zahustíme solamylem, rozmíchaným v trošce vody. Chladným zdobíme každý díl dortu na talíři.