VEPŘOVÁ PEČENĚ NA ZELÍ
|INGREDIENCE
- 1 a ½ kg vepřového masa půl na půl plece a bůček,
- 2 cibule,
- 4 stroužky česneku,
- 1 sáček kysaného zelí,
- 1 – 2 papriky,
- sůl,
- kmín
POSTUP PŘÍPRAVY
Připravíme si pečící nádobu. Na dno nakrájíme cibuli a česnek. Přidáme zelí a rozprostřeme, trochu ocukrujeme a promícháme cibulí. Maso nakrájíme na větší kostky a nastrkáme do zelí. Bůček může být tučnější. Mezi maso dáme nakrájenou papriku, vše osolíme, okmínujeme, podlijeme trochu vodou a přiklopené pečeme doměkka. Do červena opečeme odkryté. Podáváme s houskovými nebo bramborovými knedlíky. Dobré jsou i šťouchané brambory s cibulkou.