Thajský salát s pečeným kuřecím masem
|Ingredience
- 4 kuřecí prsíčka, každé o váze 150 g
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř
- 1/2 středně velké, nejlépe skleníkové okurky, podélně rozpůlené a nakrájené na jemné plátky
- malou cibuli, nejlépe červenou, nakrájenou na jemné plátky
- 140 g fazolových nebo sójových klíčků
- hrst lístků koriandru (lze nahradit petrželkou)
- 2 lžíce olivového oleje
- lžíci limetkové nebo citronové šťávy
Na zálivku:
- 5 lžic arašídového másla
- 3 lžíce citronové nebo limetkové šťávy
- 1–2 lžíce thajské kari pasty (k dostání v Tescu, Carrefouru a v obchodech s kořením)
Postup přípravy
1. Kuřecí prsíčka potřete olejem. Rozpalte pánev (nejlépe grilovací) nebo gril a maso na ní pěkně dozlatova opečte. Na konci ho vyjměte a jemně posolte a opepřete.
2. Zatímco se kuře opéká, promíchejte okurku, cibuli, klíčky a lístky koriandru nebo petrželky s olejem a citronovou šťávou. Rozložte je na velkou servírovací mísu. V misce promíchejte ingredience na zálivku; kari pastu přidávejte postupně – kolik jí tam dáte, záleží na její pálivosti.
3. Maso nakrájejte na tenké proužky a posypte jím salátovou směs. Zakapejte polovinou zálivky a zbytek nechte v misce, aby si každý mohl posloužit sám podle chuti.