Tagliatelle s marinovanými vepřovými plátky a fazolkami

Ingredience

  • 300 g vepřová pečeně vcelku
  • 150 g zelené fazolky
  • 8 ks středně velké žampiony
  • 1 cibule
  • 1/2 šálku sojová omáčka
  • 1 lžička sladká paprika
  • 1 lžička dijonská hořčice
  • 1/2 lžičky kari
  • 1 balení tagliatelle
  •  olej na smažení
  •  sůl
  •  pepř

Postup přípravy

  1. Maso nakrájíme na tenké plátky (asi 4 mm silné). V misce si smícháme 1/2 šálku oleje, sojovou omáčku, papriku, hořcici, kari a trochu pepře. Vše důkladně promícháme a do směsi naložíme maso na minimálně 30 minut.
  2. Mezitím oloupeme cibuli a žampiony a nakrájíme na měsíčky. Na oleji osmažíme plátky masa, jen chvíli, abychom je nevysušili. Přendáme do misky a na výpek vhodíme cibuli, žampiony, fazolky a opekáme – podle chuti můžeme přisolit nabo připepřit.
  3. Uvaříme těstoviny dle návodu. Těstoviny slijeme a vsypeme do pánve s fazolkovou směsí, přidáme plátky masa, vše důkladně promícháme, prohřejeme a můžeme podávat.

Tagliatelle s marinovanými vepřovými plátky a fazolkami

Add a Comment