TĚSTOVINY S PEČENÝM ČESNEKEM

INGREDIENCE

  • 400 g sušených čerstvých těstovin pappardelle
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 300 g anglické slaniny
  • 1 palice pečeného česneku /jen vymáčknuté stroužky/
  • 125 ml 12% smetany
  • sůl a pepř
  • 40 g nasekané petržele
  • parmezán

POSTUP PŘÍPRAVY

 

Těstoviny uvařte v hrnci vroucí osolené vody tak, aby byly al dente. Sušeným těstovinám to trvá 10–12 minut, čerstvým 3–5 minut. Slijte je a udržujte v teple.

Na středním ohni zahřejte ve velké nepřilnavé pánvi olej. Vsypte slaninu a 2–3 minuty ji opékejte, aby zhnědla. Sejměte
z ohně a vmíchejte česnek, chilli vločky, smetanu, sůl a pepř. Přidejte do horkých těstovin (jejich teplota omáčku zahustí) spolu s petrželkou a parmazánem, promíchejte a podávejte.

Add a Comment