VĚPROVÁ PLEC – INSPIRACE ITALSKÁ
|INGREDIENCE
- 1000 g vepřové plece,
- 2 střední cibule (cca 200 g),
- 5 stroužků česneku,
- loupaná konzervovaná rajčata (425 ml),
- 5 polévkových lžic rajčatového protlaku,
- 8 ks žampionů (cca 130 g),
- 6 polévkových lžic slunečnicového nebo olivového oleje,
- 1 – 2 čajové lžičky soli,
- 1 čajová lžička pepře,
- 1 kávová lžička kmínu,
- 2 čajové lžičky cukru,
- bazalka (hrst čerstvé nebo 2 – 3 čajové lžičky sušené),
- oregano (hrst čerstvého nebo 2 – 3 čajové lžičky sušeného),
- tymián (pár snítek čerstvého nebo 1 čajovou lžičku sušeného,
- parmazán,
POSTUP PŘÍPRAVY
Na oleji orestovat cibuli do zezlátnutí, přidat maso, krátce zprudka osmahnout. Bez zakrytí 10 minut dusit ve vlastní šťávě. Přidat čenek, vmíchat sůl, pepř, kmín a bylinky. Přidat rajčatový protlak, celý obsah konzervy s rajčaty a cukr. Vlit 200 ml vody z propláchnuté konzervy. Zakryté dusit 15 minut, přidat žampiony, dále dusit cca 10 minut doměkka. Na talíři posypat parmazánem.