Kuřecí prsa s chřestem a jogurtovým dipem
|ocet balsamico
1 hrst oregáno čerstvé
1 hrst bazalka čerstvá
1 hrst tymián čerstvý
1 špetka sůl
1 špetka pepř barevný drcený
2 ks mrkev
2 lžíce olej olivový
300 g jogurt bílý
4 ks rajčata
4 ks kuřecí prsní řízek
400 g chřest zelený
Chřest operte, spodní třetiny oloupejte a dřevnaté konce odkrojte.
Stonky nakrájejte na kousky
Mrkev očistěte, lehce oškrábejte a pokrájejte na tenké nudličky.
Omytá rajčata nakrájejte na plátky.
Maso opláchněte, osušte a nakrájejte na tenké plátky.
Na pracovní plochu si rozložte čtyři obdelníky alobalu, které potřete tenkou vrstvou oleje.
Do středu každého rozložte kolečka rajčat tak, aby ležela částečně přes sebe.
Posypejte bazalkou a nahoru dejte kousky chřestu a nudličky mrkve.
Vytvořte směs oleje, barevného drceného pepře, soli a nasekaného tymiánu.
Maso lehce potřete směsí a maso položte na zeleninu.
Každý balíček pevně uzavřete, aby z obsahu neunikla žádná tekutina ani pára.
Položte je na pečicí plech a duste ve střední části trouby při dvoustech stupních asi třicet minut.
Mezitím si připravte dip: nasekejte bylinky.
Přidejte jogurt, barevný pepř a ocet balsamico.
Hotová kuřecí prsíčka podávejte přelitá jogurtovým dipem.